if ( ! function_exists( 'prowess_select_map_sidebar_meta' ) ) { function prowess_select_map_sidebar_meta() { $qodef_sidebar_meta_box = prowess_select_create_meta_box( array( 'scope' => apply_filters( 'prowess_select_set_scope_for_meta_boxes', array( 'page' ), 'sidebar_meta' ), 'title' => esc_html__( 'Sidebar', 'prowess' ), 'name' => 'sidebar_meta' ) ); prowess_select_create_meta_box_field( array( 'name' => 'qodef_sidebar_layout_meta', 'type' => 'select', 'label' => esc_html__( 'Sidebar Layout', 'prowess' ), 'description' => esc_html__( 'Choose the sidebar layout', 'prowess' ), 'parent' => $qodef_sidebar_meta_box, 'options' => prowess_select_get_custom_sidebars_options( true ) ) ); $qodef_custom_sidebars = prowess_select_get_custom_sidebars(); if ( count( $qodef_custom_sidebars ) > 0 ) { prowess_select_create_meta_box_field( array( 'name' => 'qodef_custom_sidebar_area_meta', 'type' => 'selectblank', 'label' => esc_html__( 'Choose Widget Area in Sidebar', 'prowess' ), 'description' => esc_html__( 'Choose Custom Widget area to display in Sidebar"', 'prowess' ), 'parent' => $qodef_sidebar_meta_box, 'options' => $qodef_custom_sidebars, 'args' => array( 'select2' => true ) ) ); } } add_action( 'prowess_select_meta_boxes_map', 'prowess_select_map_sidebar_meta', 31 ); } BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ? – Personal Training, Fitness, Kickbox aletli Plates

Personal Training, Fitness, Kickbox aletli Plates

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?

Vücudunuzdaki herhangi bir bölgeyi hedef alan egzersizler, o bölgedeki yağları maalesef eritemezler. Yani yüzlerce mekik çekerek tercihen karın yağlarını azaltamaz, saatlerce kalça egzersizi yaparak yağlı bacakları inceltemezsiniz. Bunun için daha çok hareket edin, uzağa park edin, köpeği yürüyüşe çıkarın, asansör yerine merdivenleri tercih edin ve yeterli protein sağlayan dengeli bir beslenme alışkanlığı edinin.

 

• Egzersiz sadece vücudunuzu şekillendirmekle kalmıyor. Düzenli egzersiz bir yandan enerjinizi arttırırken, bir yandan da beyindeki serotonin hormonu seviyesini yükseltir. Serotonin hormonu mutluluk, canlılık ve zihinsel berraklık sağlayan bir hormondur. Bu nedenle spor yapan kişiler, işlerinde daha girişken ve verimli çalışabilmektedir.

 

• Faydalı bir aktivite yapmak için bir spor salonunda 60 dakika terlemek zorunda değilsiniz. Uzmanlar, 15-20 dakikalık 2-3 seans halinde yapılan günlük aktivitelerin de aynı faydayı sağladığını belirtiyorlar. Yani sabah yerleri süpürebilir, öğlen çocuklarla parkta bisiklete binebilir ve akşamüzeri tempolu bir yürüyüş yapabilirsiniz. Bütün bu aktivitelerin toplamı aktif bir gün geçirmenizi sağlayacaktır.

 

• Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu sıvı miktarında oluşan kayıplara dehidrasyon denir. Kaslarımızın %3 su kaybetmesi demek, kuvvetimizden %10 kaybetmek demektir. Sosyal alışkanlıkların etkisiyle tüketilen çay, kahve, gazlı içecekler ve benzerleri yeterli su içmemize engel olduğu gibi doğal susama hissimizi de köreltmektedir. Sağlıklı yaşamak için bir yetişkin an az 2-2,5 litre doğal kaynak suyu içmelidir.

 

• Ağırlık çalışmaları sanılanın aksine esnek bir omurgaya sahip olmanızı sağlayabilir. Olimpik halterciler, esneklikte jimnastikçilerden sonra ikinci sırada gelmektedirler. Hem kuvvet, hem esneklik geliştirmek için ağırlık çalışmaları sırasında hareketleri kontrollü ve tam açısında yapmalısınız. Özellikle sırt, kalça ve omuzlar gibi büyük kas guruplarını hedefleyen egzersizleri ihmal etmeyin.

 

• Demleme çaylar, poşet çaylara göre daha yüksek antioksidan kapasiteye sahiptir. Gerek yeşil çaylar, gerekse siyah çaylar aslında aynı çay bitkisinden, Kamelya Sinesis bitkisinden elde edilir. Yeşil çay, fermantasyon görmemiş yapraklardan, siyah çay ise fermente olmuş çay yapraklarından üretilirler. Bir bardak çay, aynı ölçüdeki kahvenin yaklaşık yarısı kadar kafein içerir.

ADD COMMENT