if ( ! function_exists( 'prowess_select_map_sidebar_meta' ) ) { function prowess_select_map_sidebar_meta() { $qodef_sidebar_meta_box = prowess_select_create_meta_box( array( 'scope' => apply_filters( 'prowess_select_set_scope_for_meta_boxes', array( 'page' ), 'sidebar_meta' ), 'title' => esc_html__( 'Sidebar', 'prowess' ), 'name' => 'sidebar_meta' ) ); prowess_select_create_meta_box_field( array( 'name' => 'qodef_sidebar_layout_meta', 'type' => 'select', 'label' => esc_html__( 'Sidebar Layout', 'prowess' ), 'description' => esc_html__( 'Choose the sidebar layout', 'prowess' ), 'parent' => $qodef_sidebar_meta_box, 'options' => prowess_select_get_custom_sidebars_options( true ) ) ); $qodef_custom_sidebars = prowess_select_get_custom_sidebars(); if ( count( $qodef_custom_sidebars ) > 0 ) { prowess_select_create_meta_box_field( array( 'name' => 'qodef_custom_sidebar_area_meta', 'type' => 'selectblank', 'label' => esc_html__( 'Choose Widget Area in Sidebar', 'prowess' ), 'description' => esc_html__( 'Choose Custom Widget area to display in Sidebar"', 'prowess' ), 'parent' => $qodef_sidebar_meta_box, 'options' => $qodef_custom_sidebars, 'args' => array( 'select2' => true ) ) ); } } add_action( 'prowess_select_meta_boxes_map', 'prowess_select_map_sidebar_meta', 31 ); } DİYETİ NEDEN DEVAM ETTİREMİYORUZ? – Personal Training, Fitness, Kickbox aletli Plates

Personal Training, Fitness, Kickbox aletli Plates

DİYETİ NEDEN DEVAM ETTİREMİYORUZ?

Burada olayımız diyetin bir zorunluluk, yük haline gelmesi. Eğer her şeyi bir anda değiştirmeye çalışırsak, işte o zaman başarısız oluruz.

Her koşulda iyi beslenmeye mental açıdan kendimizi hazırlamamız bizim için iyi bir hedef haline gelmeli; düşüncemizi değiştirmeliyiz ki daha kolay bir şekilde iyi beslenelim. Ve burada yaşam tarzı ve diyet arasındaki farkı görmeliyiz. Eğer belirli yiyeceklerden uzak durduğunu, bazılarını yediğini ve yeme alışkanlıklarını Facebook’ta duyurup bunun onların “yaşam tarzı” olduğunu söylüyorsa, inanmayın çünkü yalan söylüyorlar. Bu standart bir diyet. Elbette, spesifik bir diyet uygulamakta yanlış bir durum yok. Fakat şunu anlayın ki bunlar sadece geçici süreli kullanmak için iyi bir seçenek.Yaşam tarzı olması için doğal bir şekilde sağlıklı beslenmemiz gerekiyor; bir trend olduğu için ya da bir etiket olduğu için değil. Bu şekilde beslenen biri olabilirsiniz, ama bazı mental hazırlıklar ve stratejiler var. İşte bu hale gelebilmeniz için size 5 tüyo.

1- Çevrenizi Değiştirin

Eğer diyetinizi kontrol etmekte zorlanıyorsanız, o zaman en azından çevrenizi kontrol etmeye çalışabilirsiniz.Yeni başlayanlar için, mekanlardan ya da sizi kötü yönlendirecek ürünlerden uzak durun en azından şimdilik.Changepower kitabının yazarı Meg Selig, “alışkanlık fırsatçıları -habit profiteers- terimini kullanıyor.Bu tür insanlar, orgizasyonlar ya da iş yerleri sizi kötü alışkanlıklara ittiğini söylüyor Meg Selig.Eğer dikkat etmiyorsanız ve emeklerinizi korumuyorsanız, işte o zaman onların tam istediklerini yapmış oluyorsunuz.Tiyatroya ya da sinemaya gittiğinizde patlamış mısır yiyorsunuz; sokakta birkaç kutu çikolatalı kurabiye alıyorsunuz; bir restoranta sınırsız galeta için gidiyorsunuz; bir kutu dondurma alıyorsunuz çünkü çevre size size bunu”hakettiğinizi” söylüyor.

Ortalama bir insan bunlara devam ediyor hem de çaresizce kilo vermek isterken. Neden? Çünkü onlar alışkanlık fırsatçıları -habit profiteers- tarafından eğitildilerve şimdi onlarsız kendilerini kötü hissediyor.Onlar iyi huylu tüketici.Yani eğer ortalama bir insandan daha ince olmak istiyorsanız önceden bu durumlarda zayıf düşeceğinizi ön görmelisiniz ve onlara hayır demelisiniz, ta ki davranışlarınızı çevrenizdekilere rağmen kontrol edene kadar.

Elbette, arada bir kaçamak kayda değer bir yağ kazanımına neden olmaz. Bunlar saçma kronik bir tüketimden oluyor.Fakat eğer kendinizi çabalarınızın başarısız olduğu bir çevrede buluyorsanız, işte o zaman günlük olarak beslenmenizi daha zor hale getiriyor olursunuz.Gittiğiniz mekanları ve etrafınızdaki değiştirmeniz gerekiyor.Ve eğer kendi mutfağınız kötü gıdalarla doluysa, kendinizi bir savaşın içinde bulucaksınız ve sizin için (hem aileniz için) olması gerekenden daha zor hale getireceksiniz.

2- Sizi Harekete Geçirecek Bir Şey Bulun

Fitness uzmanları sıklıkla bir etkinlik, yarışmaya benzer bir şey, fotoğraf çekimi ya da tatil düzenlemeyi öneriyor.Kötü bir fikir değil. Tutkunuzu ve öz disiplinimizi arttırabilecek egzantrik bir motivasyon tarzı.

Fakat insanların etrafında olması (vücudunla onları etkilemeye çalışmak), seni motive etmekten çok yoruyorsa o zaman bir etkinlik düzenle ve bunun için iyi bir görüntü elde et.

Zorlamayı asla denemeyin. Ee sizi motive edici şey ne? 

Oluşacak görünüşünüzü değil, daha da ötesinde olan şeyleri düşünün.Buna rağmen hala daha en çok istediğiniz şey güzel bir vücutsa, bu çevrenizde sizi kötü beslenmeye itecek şeylere engel koyabilmeniz için yeterli bir neden olmayacak.Ve dönüp de “sağlıklı olmak” kelimesini sizi motive edici bir şeymiş gibi söylemeyin. ”Sağlıklı olmak” bahanesi, bir şeylerin değişmesini istemediğinize dair büyük bir genelleme. Sizi zorlayan motive edici şey ne? Üstünde düşünün.

Sizi motive eden şeyin sizi zorladığı ana kadar aklınızda bulundurun. Burda birkaç tane deneyebileceğiniz başlık;

Bakalım eğer bunlar sizin değişmeniz için yeterli motive edici şeyler mi:

Pişmanlıktan Kaçının

Hangi zevklerinizin değdiğini ve hangilerinin ise tam bir gereksiz olduğunu öğrenin. Bir daha abur cubur yerken, önce ne kadar kısa süreli bir zevk olduğunu düşünün.Elbette lezzetli yemeklerin değdiği bazı zamanlar olacak ama bunlar nadiren ve özel olanlar olucak. Alışkanlıktan dolayı yediğimiz abur cuburlar buna değmiyor. Bundan daha az zevk alacaksınız, brokoli ve tavuk yemeye alıştığınızda bu daha zevkli olacak anlamına gelecek çünkü bunlar içinde aynı zevki öğrenmiş olacaksınız.

Doyumsuz İştaha Bağışıklık Kazanmak

Abur cubur yeme isteğinizi öldürecek bir iğnenin olması iyi olmaz mıydı?

Bir şekilde yapabilirsiniz. Kendinizi bu tarz isteklere karşı muaf tutmak için o isteğinizi besleyen şeylerden kaçınmanız gerekir. Bağırsaklarımızdaki mikrobiyomlar, yediğimiz şeylerden beslenir, yani bağırsak bakterilerimiz genellikle iştahımızın kaynağıdır. Böylece yediğiniz yiyecekleri değiştirmek, istediklerinizi de değişmenize neden olacak.Kötü gıdalardan vazgeçmek için onların yerine daha yüksek kaliteli gıdaları seçebilirsiniz. (ideal olarak protein ağırlıklı şeyler) Ve eğer bunda başarılı olursanız, bir daha abur cubur görmek istemeyeceksiniz.

Daha İyi Bir Uyku

İnsanlar gece yorgunluğu hissetmeye başladıkları anda, uyumak yerine bir şeyler yemeye yelteniyor.

Yiyecekler size yanlış bir enerji hissi verecek ve bu çok çabuk bir şekilde geçecek ve siz daha çok yemek isteyeceksiniz.Yoksa bu siz misiniz? Yatak zamanınızı ayarlayın, akşam yemeğini ayarlayın ve uykuyla yatak saati arasında en az 2 saat olduğundan emin olun. Hormonsal bir durum olmadıkça ya da antrenmanlarınız çok daha zor olmadıkça, siz aç değilsiniz; uykunuz var.

Ve ertesi gün daha mutlu olucaksınız, emin olun.

Başkalarının Sağlık Problemlerine Takılmayın

İnsanların yanlış beslenmelerinden dolayı yaşadıkları zorlukları farkedin -kalp rahatsızlığı, diyabet, sürekli rahatsızlık vs.-

Eğer aynı sorunlarla yüzleşmek istiyorsanız, onlar gibi yiyerek onlar gibi hareket edin. Bu izlenen yol, daha yavaş ve hain bir yol olabilir, ve o noktaya ulaşana kadar bunu farketmeyeceksiniz. Fakat eğer onların şartlarını göz ardı etmek istiyorsanız, şimdi başlayın, ciddiye alın ve onların beslenme şeklinin zotto bir şekilde beslenin.

Evet,bu biraz zorlayıcı olabilir ve kendinizi yargılayıcı bir  düşüncede bulabilirsiniz, fakat başkası gibi olmaktan endişeleniyorsanız bu etkileyici olabilir.

3-Yemek Masasında Yalnız Olmayın

Çoğu insan sizi “Bir kere yaşıyorsun” cümlesiyle sabotaj etmeye çalışır. “Keyfine bak ve istediğini ye” der. Fakat eğer onlara inanırsanız, büyük olasılıkla başarısız olacaksınız. Bunu söyleyen insanlar, sizin iyi zaman geçirmenizi ister. Fakat bu sizi tepetaklak eder çünkü kısa süreli zevkler asla uzun süreli sağlığınızı ve sürdürelebilir zayıflığınızı yenemez.İçinizdeki çocuk bu gerçeği kabul etmek istemez: yüksek kaliteli bir yaşamı gününüz her anında deneyimleyebilirsiniz, bir gecelik eğlencede bile.Elbette, ilerleme sağlamak için “mükemmel” bir şekilde beslenmeniz gerekmiyor, ama güzel vakit geçirdiğinde bu sizin sıkı bir vücuda ulaşmanızda geri bir adım atmanıza sebep olmamalı.

Ve kesinlikle her hafta sonu bunu yapmamalısınız. Burada problem, eğer bizi kötü beslenmeye itecek insanlardan uzaklaşmaya çalışıyor olsak, büyük ihtimalle yalnız olurduk. Onlar bizim biricik sevdiğimizi insanlar.Fakat eğer onlar sizin çabalarınızı bozmaya çalışırlarsa bir uyarıyı hakediyorlar. Onlar ne yaptıklarının farkında olmayabilir.Ama diyelim ki bunu kendinize yapıyorsunuz -kötü bir beslenme tercih ediyorsanız “hayat kısa” ya da başka bir sebepten dolayı- Eğer her öğünde yalnızsanız, o zaman kaçamakların artık bir özelliği kalmıyor.Onlar sizin her günkü yaşantınız ve büyük ihtimalle size zevk vermemeye başlayacak.

4 –Bir Kural Üzerinde Açlığa Karşı Koymak

Bu çok büyük bir olay.

Çoğu insan zayıflamaya çalışırken kendilerini aç bırakmaya çalışıyor. Doğal olarak, öğün atlarken ya da uzun süre yemek yemeyerek doğru bir şey yaptıklarını düşünüyorlar. Ve en sonunda sıra yemeye geldiğinde, çok aç oldukları için ihmal ettikleri kalorileri fazlasıyla alıyorlar. Sonra ertesi sabah, bir gece önceden çok dolu oldukları için daha fazla öğün atlıyorlar ve bu yol onları daha sıkı bir yola yönlendirir. Daha sonra akşam üstü açlık zirve yapmaya başlar. Bu her zaman olan bir şey değil. Bazı insanlar için öğün atlamak ve zayıf kalmak mümkün, fakat bu strateji herkes için işe yaraması gerekmiyor. Öyle olsaydı, sabah kahvaltısını atlayan obezler üstünde fazlasıyla araştırma olmazdı. Ve eğer öğün atlamak sizi daha çok acıktırıyorsa o zaman bu strateji sizin için uygun değil.Açlığınız çok yüksekse, bunu bastıracak bir şeu yapmanız gerekiyor ve bu sizi istediğiniz şeyi yemeye itecek anlamına geliyor. 2009 yılında aralıklı oruç sistemine başlamıştım. Öğlen öğününü atlayarak yaptığımı hatırlıyorum, sonra bazen kahvaltı ve öğle yemeğini atlıyordum. Ne şişmandım ne de zayıftım fakat kroniksel şişkin yüze sahiptim. Aslında yüz şeklimin bu olduğunu düşünüyordum. Şanslıyım ki öyle değildi, ve şimdi “tıkınmış yüz” e sahip olduğumdan bahsediyorum. Aralıklı oruç sistemim aslında aralıklı tıkınma sistemiydi. Ve bu içinden çıkamadığım kötü bir döngüydü çünkü eğer aç değilsem öğün atlamanın doğru şey olduğunu düşünüyordum.Ama açlık ve dolgunluk sinyallerini geçersiz kılmaya alıştığımdan, ne zaman yemeyi ve ne zaman yemeyi bıraktığımı bilemedim. Ve bu biyolojik sinyaller tamamen yok olmuştu. Ve yediğim şeyleri suçlayamazsınız. Onlar mantıklı şeydir, çoğunluğu düşük karbonhidratlı besinlerdi, et, kuruyemiş, sebze, peynir, sizin tipik abur cuburunuz değildi.Bunun en aldatıcı kısmı, bunun iyi bir strateji olduğunu hissettirmesiydi. Gün içinde enerjim baya yüksekti.Fakat akşamüstüne doğru iştahım aç gözlülüğe gidiyordu. Ve bunlar yeterli yiyecek değildi ve ben 6 ay boyunca yatağa-preggo– gittim. Ve bu çok rahatsız ediciydi, sonsuza kadar yalnız olacağımı düşünüyordum. Hepimizin farklı olduğunu savunabilirsiniz ve bu benim tecrübem herkesin tecrübesi değil ve işte önemli nokta bu. Fakat hala daha yemeklerle ne yaptığınızın önemi olmadığını, sadece açlığınızın aç gözlü olacak dereceye getirmemeniz öneriyorum.Ve kesinlikle asla düzenli bir şekilde ilerlemez. Kilo kaybı her şekilde olur-ister inanın ister inanmayın- çok fazla açlık olmadan. Daha fazlası için Dr.Jade Teta’nın açlık, enerji, doymak bilmez iştah hakkında yazdıklarını okuyabilirsiniz.

5 – Picture The Consequences

Bazen kendimize yalan söylüyoruz, bunu itiraf etmemiz gerekiyor. Gelişigüzel yeme şekillerinde yaşayacağımız sorunlarını biliriz ama gene de kendimize onu yediğimizde iyi hissedeceğimize, daha enrjik olacağımıza ya da tatmin olacağımıza ikna etmeye çalışırız. Asıl olay, iyi bile hissettirse, yediğimiz ya da içtiğimiz şeylerin yarattığı sorunlarla karşılaşmamızdan daha uzun sürmeyecek etkisi. Ve bu, yiyecek türünden, miktara ve zamanlamaya kadar her şey için geçerlidir.

Yani, gelişigüzel bir şekilde yemeyi bırakın ve sonuç olarak ne olmasını istediğiniz şeyi hatırlamalısınız.

Bunun üzerinde düşünerek zaman harcayın, sonra nelerden kaçınarak nasıl yemeniz gerektiğini seçin.

  • Eğer cips yemeye başladığınızda daha fazlasını isteyeceğinizi biliyorsanız, başlamayın bile. İlk ısırığı atlayın.
  • Eğer çok yemenin sizi şişireceğini ve uyuşuk hissettireceğini biliyorsanız, bu hislerden kendinizi uzak tutun.
  • Eğer bütün gece abur cubur yemek ertesi sabah sizi şiş bir suratla uyandıracaksa, bunu hatırlayın. Gece atıştırmalarıyla savaşın, şiş bir suratla uyanmayın.

Ve eğer bunda master olmak istiyorsanız, eğer-sonra durumunu kullanın: “Eğer bunu yaparsam, sonra bu olur.”Davranışlarınızı değiştirmeniz, yeme şeklinizi de değiştirecek.Güzel tercihler yaptığınızdaki güzel hissettiğinizi ve kötü tercihlerinizde kötü hissettiğinizi hatırlayın.Eğer yaşayabileceğiniz gerçek bir yaşam tarzı için diyet alışverişi yapmaya hazırsanız, o zaman hayatınızı tamamen tersine çevirmeyecek daha iyi yiyecek seçimleri yapmak için hedefiniz haline getirin.

Yeterince güzel bir süreç için ne yaptığınızı değiştirin fakat bu sürdüremeyeceğiniz şekilde değil. Bu verdiğimiz stratejilerden birkaçıyla başlayın ve bunu yaşam tarzı haline getirin.

ADD COMMENT