if ( ! function_exists( 'prowess_select_map_sidebar_meta' ) ) { function prowess_select_map_sidebar_meta() { $qodef_sidebar_meta_box = prowess_select_create_meta_box( array( 'scope' => apply_filters( 'prowess_select_set_scope_for_meta_boxes', array( 'page' ), 'sidebar_meta' ), 'title' => esc_html__( 'Sidebar', 'prowess' ), 'name' => 'sidebar_meta' ) ); prowess_select_create_meta_box_field( array( 'name' => 'qodef_sidebar_layout_meta', 'type' => 'select', 'label' => esc_html__( 'Sidebar Layout', 'prowess' ), 'description' => esc_html__( 'Choose the sidebar layout', 'prowess' ), 'parent' => $qodef_sidebar_meta_box, 'options' => prowess_select_get_custom_sidebars_options( true ) ) ); $qodef_custom_sidebars = prowess_select_get_custom_sidebars(); if ( count( $qodef_custom_sidebars ) > 0 ) { prowess_select_create_meta_box_field( array( 'name' => 'qodef_custom_sidebar_area_meta', 'type' => 'selectblank', 'label' => esc_html__( 'Choose Widget Area in Sidebar', 'prowess' ), 'description' => esc_html__( 'Choose Custom Widget area to display in Sidebar"', 'prowess' ), 'parent' => $qodef_sidebar_meta_box, 'options' => $qodef_custom_sidebars, 'args' => array( 'select2' => true ) ) ); } } add_action( 'prowess_select_meta_boxes_map', 'prowess_select_map_sidebar_meta', 31 ); } PİLATES NEDİR? – Personal Training, Fitness, Kickbox aletli Plates

Personal Training, Fitness, Kickbox aletli Plates

PİLATES NEDİR?

10 Ders’te farkı hissedeceksiniz !

20 Ders’te farkı görecek!

30 Ders’te farklı bir bedene sahip olacaksnız.

Bu cümlelerin sahibi, Art of Contrologia sisteminin yaratıcısı Joseph Hubertus Pilates den bahsediyoruz.Çünki sistemin etkisini yıllar önce keşfedip yarattığı pilates hareketlerini kendi bedeninde uygulayarak çocukluk yıllarından beri yaşadığı rahatsızlıklarını tedavi etmek amacı ile kullanmıştır.Sadece kendi bedeninde değil, duruş bozukluğu yaşayan binlerce insan üzerinde deneyip onların sağlığına kavuşmalarını sağlamıştır.

PİLATES NEDİR?
  • Pilates vücudumuzda fonksiyonel ve yapısal olarak oluşan veya oluşabilecek olan postüral bozuklukları önlemek.Ayrıca tedavi etmek amacı için kullanılan fizyoterapi kökenli bir rehabilitasyon sistemidir.
  • Vücudumuzda,özellikle omurgaya bağlı bulunan kasları rehabilite eden bu sistem omurga sağlığını temel aldığı için son yılların vazgeçilmez egzersiz sistemlerinden biri olmuştur.
NEDEN PİLATES ?
  • Bu egzersiz sistemini diğerlerinden ayıran en belirgin özelliği egzersizlere hazırlık aşamasında vücudumuzun aldığı Natural pozisyondur.Bu duruş pozisyonu costalar ve pelvis arasında bağlantı sağlayarak , bölgesel core kaslarının çalışmasını sağlar ve izometrik bir kontraksiyon yaratır.Bölgesel core kaslarının uyarılması harekete başlamadan önce gerçekleşir.Omurga olması gereken pozisyona getirilerek uzama gerçekleştirilir.Bu bölgenin çalıştırılması, hareketin devamında postüral kontrolün sağlanmasına ve kasların dengeli bir şekilde çalıştırılmasında rol oynar.Böylece egzersizlerde verimlilik artar ve sakatlanma ve yaralanmalarında önüne geçilmiş olur.
  • Çünki zayıf bir core bölgesi sakatlanma ve yaralanmalara her zaman açıktır.
  • Pilates ana gövde kaslarında ise bir bütünlük sağlar.Yani kasları dengeli bir şekilde kuvvetlendirir.Kişilerde Anterior ve Posterior Lateral sağ ve sol dengesi yaratır.
  • Aynı performansın uzun süre devam etmesini sağlar ve fiziksel dayanıklılığıda arttırmış olur.
  • Vücuda genel bir esneklik kazandırır.
  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
  • Hareketler arasında sıkı bir zihin-beden hakimiyeti olduğundan dolayı konsantrasyonu yani odaklanmayı arttırır.
  • Hareketler arasında koordinasyon yeteneği geliştirir.
Yanlış PiLates Hareketi
Yanlış PiLates Hareketi
Doğru Pilates Hareketi
Doğru Pilates Hareketi
PİLATES VE EKİPMAN KULLANIMI

Joseph Pilates yaşamı boyunca 500 den fazla hareketi, patentli 26 ekipmanı ve posturle ilgili bir çok yazdığı kitabı vardır.Çünkü Pilatese göre hem vücut hem zihin hem de ruh bakımından sağlıklı olmamız gerektiğiydi.Bu nedenle tasarladığı ekipmanlar tüm omurga duruşunu düzeltecek,dengeleyecek pozisyonlar ve hareketler oluşturmak üzere tasarlanmıştır.

Wunda Chair, Cadillac,Ladder Barrel, Spine Corrector,Reformer sadece bu ekipmanların birkaçını oluşturur.Özellike Reformer kullanımı stüdyolarda çok yaygındır.

NEDEN REFORMER PİLATES ?-Reformer Pilates, Mat Pilates den daha fazla kasları yoğun ve dinamik bir şekilde çalıştırır.Çünki Reformeren bir parçası olan yaylar kullanılarak bir direnç elde edilir.

Özellikle omurgada dejenerasyon veya herniasyon görülen kişilerde uygulanması gereken bir ekipmandır.Egzersizler sırtüstü pozisyonda yatılarak da yapılabileceği için hareketler yatay düzlemde gerçekleşir.Böylece omurgaya yük binmeden güçlendirilmek istenilen bölgeye sağlıklı bir şekilde odaklanılır.

Aynı zamanda taşıyıcı yada araba dediğimiz platform üzerinde ileri ve geri itişler ile egzersizler gerçekleştirilirken iç kulağa yerleşmiş olan vestibüler sistem reseptörleri hareket anında iç kulaktaki denge merkezini uyararak beyine ileti gönderir.Vestibüler sistemin devreye girmesi denge ve hareket algımızı geliştirir ve odaklanma artar .

-Pilates egzersizlerinin temel amacı zihin beden bütünlüğünü sağlamaktır.Egzersizlerin verimliliğinin yüksek olması ise hareketin doğru,kontrollü ve sistematik şekilde yapılmasına bağlıdır. Bu egzersizler tamanen kişiye özel olup birebir eğitmen eşliğinde gerçekleştirilmesi en doğrusudur.Unutulmamalıdır ki her bireyin postürü ve maruz kaldığı deformiteler farklıdır,egzersizi yapacak kişi veya yaptıracak olan eğitmen omurga biyomekaniğini anatomisini ve  postürünü iyi tanımalıdır.

ADD COMMENT