if ( ! function_exists( 'prowess_select_map_sidebar_meta' ) ) { function prowess_select_map_sidebar_meta() { $qodef_sidebar_meta_box = prowess_select_create_meta_box( array( 'scope' => apply_filters( 'prowess_select_set_scope_for_meta_boxes', array( 'page' ), 'sidebar_meta' ), 'title' => esc_html__( 'Sidebar', 'prowess' ), 'name' => 'sidebar_meta' ) ); prowess_select_create_meta_box_field( array( 'name' => 'qodef_sidebar_layout_meta', 'type' => 'select', 'label' => esc_html__( 'Sidebar Layout', 'prowess' ), 'description' => esc_html__( 'Choose the sidebar layout', 'prowess' ), 'parent' => $qodef_sidebar_meta_box, 'options' => prowess_select_get_custom_sidebars_options( true ) ) ); $qodef_custom_sidebars = prowess_select_get_custom_sidebars(); if ( count( $qodef_custom_sidebars ) > 0 ) { prowess_select_create_meta_box_field( array( 'name' => 'qodef_custom_sidebar_area_meta', 'type' => 'selectblank', 'label' => esc_html__( 'Choose Widget Area in Sidebar', 'prowess' ), 'description' => esc_html__( 'Choose Custom Widget area to display in Sidebar"', 'prowess' ), 'parent' => $qodef_sidebar_meta_box, 'options' => $qodef_custom_sidebars, 'args' => array( 'select2' => true ) ) ); } } add_action( 'prowess_select_meta_boxes_map', 'prowess_select_map_sidebar_meta', 31 ); } ABDOMİNALLER İÇİN CABLE CHOP EGZERSİZİ – Personal Training, Fitness, Kickbox aletli Plates

Personal Training, Fitness, Kickbox aletli Plates

ABDOMİNALLER İÇİN CABLE CHOP EGZERSİZİ

Aslında yeterli su içmenin  elliye yakın faydası vardır, burada sadece ilk 10 faydasından bahsedeceğiz

  1. YAŞLANMA İŞLEMİ YAVAŞLAR

Tüm organlarımız bol miktarda su aldıklarında  fonksiyonlarını çok daha iyi yaparlar. Hücre ve organlar susuz kaldıklarında aynı bir çiçek gibi sararır, solar ve kururlar, fonksiyonlarını zorlanarak yaparlar. Bunun anlamı sararan, kuruyan  gül gibi erken yaşlanmadır. Susuz kalan hücreler reseptörlerini hücre içine çeker içine su alamaz, fonksiyonlarını yapamazlar.

  1. FAZLA KİLOLAR GİDER!Su içmenin kilo kaybındaki rolü; dokulara daha fazla oksijen sağlayıp yağ yakma hızını artırmasıdır.
  2. İDRAR TORBASI VE BÖBREKLERDEN İSTENMEYEN TOKSİK MADDE VE BAKTERİLER Hücrelerimiz sıvı kaybettiklerinde fiziksel ve sportif aktivitelerimiz için enerji üretemezler. Hemen beyne haber yollayarak daha fazla gıdaya ihtiyaçları olduğu mesajlarını yollarlar (yakıt, enerji için) Susuzluğu akıllı beynimiz yanlış algılayarak gherlin hormonu salgısını artırır ve bu acıkmış isteğini tetikler ve oturur bol bol yeriz… daha fazla kilo alırız. Şayet uygun sıvı alırsak hücrelerimiz tok ! olacak ve beyne “açız” sinyali yollanamayacak!… kalorili gıdaları tüketemeyecek, kilo almayacağız… Yarım litre suya biraz limon sıkıp için , bağırsakları ve kolonu temizlemiş ve tokluk hissetmiş olarak güne başlayabilirsiniz. SU İLE DAHA ÇABUK ATILIR. 
  3. SİNDİRİM SİSTEMİ RAHATSIZLIKLARI YOK EDİLİR. ülser, gastirit, geğirme, gas, feflü, ve IBSye iyi gelir. Bağırsaklardan gıdaları kendine bağlayarak hızlı geçirir ve kabızlığı önler. Sıvı dengenizi iyi korursanız toksik artıkları vücuttan daha çabuk atılmasını sağlar. 
  4. EKLEM VE KIKIRDAK YENİLENMESİ, TAMİRİ! İÇİN SU ELZEMDİR-Kıkırdaklar eklemler arasında sürtünmeyi önletici kaygan yastık görevi yaparlar. Susuz kemik ve eklem yapılarımız yenilenemezler. Eklem tamiri! Veya bir sakatlık sonrası yeterli sıvı alımıyla eklem daha çabuk iyileşir. 
  5. YORGUNLUKLA SAVAŞ- Şayet susuz kalmışsanız 4 tekerlekten ikisi patlamış demektir! Su vücudun en önemli enerji kaynağıdır. Vücudumuzun en önemli enerji kaynağı, santralı  ve ateşleyicisi, harekete geçiricisi sudur. Hücrelerin enzim aktivitelerini arttırır, iyileştirir, iyi uyumanızı sağlar, vücut sistemlerini tamir eder, yeniler. Gün boyu geniş enerji üretimi sağlar. 
  6. YÜKSEK TANSİYONU DÜŞÜRÜR, KALBİ KORUR. Vücudumuzun su eksikliği tamamlanmalı, kanımızın yaklaşık % 92,si sudur. Kan susuz kalıp ağdalaşmışsa atar ve toplar damarlar içinde rahat dolaşamaz, kalbe yük bindirir ve akışkanlığı azalmış kan kalp kroner damarlarınıda iyi, rahat dolaşamaz ve kalp kan, oksijen, besi ve onarım maddelerinden yoksun kalabilir. Bu durum kalp krizine davetiye çıkarır, zaten akışkanlığı azaldığından, viskositesi düştüğünden kalp zorlanacak , tansiyonda yükselecektir. 
  7. ALERJİ VE ASTIMI ENGELLER- Vücut susuz kalırsa , bağışıklık sistemini koruyan histamin elementlerini artırır. Histamin artığında vücuttaki yabancı maddelere karşı alerjik reaksiyon başlıyabilir. Ve güçlükle nefes alabiliriz. 
  8. AKNELER AZALIR, CİLT SAĞLIKLAŞIR ERKEN YAŞLILIK AZALIR-Vücut suyu azalmıyorsa  cildimiz renkli ve parlak olur. Susuz kalınca toksinleri atamayız. İrritasyon, iltihap, tahrişler, kaşıntı, baş ağrısı, kızarıklıklar, akne ve kırmızı kabartılar oluşur. Bunlar deri ve vücut yaşlanmasının işaretleridir. 
  9. YÜKSEK KOLLESTEROL İLE SAVAŞ- Vücudumuzda yeterli su bulunmazsa, dolaşımla dengede tutulan kolesterolün fazlası yok edilemez. Susuzlukta hücreler daha iyi fonksiyon yapsınlar diye bir seri biokimyasal yapılar devreye girerek daha fazla kolesterol üretilir. Her ne kadar vücudumuzda kolesterol 5 faydalı görev yapsa da fazlası kroner damarlarda plakalar halinde birikecek (Arterioskleroz, ateroskleroz= 2 farklı damar rahatsızlıgı) kan ve oksijen geçişi, iletimi azalacak, bu oluşum önceleri “Anjiopectoris” denen orta gögüsteki sternum kemiği altında ağrıya sebep olacak, iskemi (dokunun oksijensiz kalması) neticesi bir kalp krizi belki de kapımızı çalacaktır!.. 

     

ADD COMMENT