if ( ! function_exists( 'prowess_select_map_sidebar_meta' ) ) { function prowess_select_map_sidebar_meta() { $qodef_sidebar_meta_box = prowess_select_create_meta_box( array( 'scope' => apply_filters( 'prowess_select_set_scope_for_meta_boxes', array( 'page' ), 'sidebar_meta' ), 'title' => esc_html__( 'Sidebar', 'prowess' ), 'name' => 'sidebar_meta' ) ); prowess_select_create_meta_box_field( array( 'name' => 'qodef_sidebar_layout_meta', 'type' => 'select', 'label' => esc_html__( 'Sidebar Layout', 'prowess' ), 'description' => esc_html__( 'Choose the sidebar layout', 'prowess' ), 'parent' => $qodef_sidebar_meta_box, 'options' => prowess_select_get_custom_sidebars_options( true ) ) ); $qodef_custom_sidebars = prowess_select_get_custom_sidebars(); if ( count( $qodef_custom_sidebars ) > 0 ) { prowess_select_create_meta_box_field( array( 'name' => 'qodef_custom_sidebar_area_meta', 'type' => 'selectblank', 'label' => esc_html__( 'Choose Widget Area in Sidebar', 'prowess' ), 'description' => esc_html__( 'Choose Custom Widget area to display in Sidebar"', 'prowess' ), 'parent' => $qodef_sidebar_meta_box, 'options' => $qodef_custom_sidebars, 'args' => array( 'select2' => true ) ) ); } } add_action( 'prowess_select_meta_boxes_map', 'prowess_select_map_sidebar_meta', 31 ); } SEÇTİĞİNİZ MÜZİK ANTREMAN TİPİNİZE NE KADAR FAYDA SAĞLIYOR? – Personal Training, Fitness, Kickbox aletli Plates

Personal Training, Fitness, Kickbox aletli Plates

SEÇTİĞİNİZ MÜZİK ANTREMAN TİPİNİZE NE KADAR FAYDA SAĞLIYOR?

Egzersiz sırasında müzik dinlemenin  daha  sıkı çalışmanıza katkısı var mı?

Hepimiz öyle düşünüyoruz, ama bilim bu konuda ne diyor? Yaptığınız egzersiz türüne göre katkısı değişiyor mu?
Antreman sırasında müzik, sizlerin de farkedeceği üzere stresi azaltmanın yanı sıra enerji verir ve daha iyi odaklanmanızı sağlar. Bu konuda yapılan araştırmalarda antreman yapan kişilere kendi istedikleri müzikleri seçerek çalışmalarına olanak sağlandı.Araştırmacılar dayanıklılık antremanı öncesi, sırası ve sonrasında kişilerin mental durumlarını izlediler ve kendilerinin seçtiği müziğe göre çalışanların diğer gruba göre daha daha geç yorgunluk belirtileri gösterdiğini tespit ettiler.
 

Birçok makale, herhangi bir egzersiz türünden önce müzik dinlemenin adrenerjik modülasyona neden olabileceği fikrinde ortak görüş bildirmekte. Bu terim artan norepinefrin üretilmine istinaden, dikkat ve odaklanmanın arttığı zaman kullanılır.Adrenerjik modülasyon, güç antrenmanında veya kısa süren kardiyovasküler aktivitelerde anaerobik artışa neden olabilir. Dolayısıyla, müzikten maksimum fayda sağlamak için spor salonunda gitmeden önce müziğin sesini açmanızı öneriyoruz.

Başka bir çalışmada, denekler müzik dinlediğinde, bench press yapanların performansında % 5.8’lik bir artış olduğunu gözlemlendi. Bu artış o kadar da iyi gözükmeyebilir, ancak her sete% 6 ekleme, egzersiz hacmini önemli ölçüde artıracaktır. Gene başka bir çalışma sonuçlarına göre, müzik dinlemenin, patlayıcı ve mukavemet-dayanıklılık faaliyetlerinde akut güç gelişiminde olumlu bir etkisi olduğunu gösteriyor .

 
Referanslar:
 
  1. Bartolomei, S., Michele, R.D., & Merni, F. 2015. Effects of self-selected music on maximal bench press strength and strength endurance. Perceptual & Motor Skills: Exercise & Sport, 120(3), 714-721.
  2. Biagini, M.S., Brown, L.E., Coburn, J.W., Judelson, D.A., Statler, T.A., Bottaro, M., Tran, T.T., & Longo, N.A. 2012. Effects of self-selected music on strength, explosiveness, and mood. Journal of Strength and Conditioning Research, 26(7), 1934-1938.
  3. Eliakim, M., Eliakim, A., Meckel, Y., & Nemet, D. 2007. The effect of music during warm-up on consecutive anaerobic performance in elite adolescent volleyball players. International Journal of Sports Medicine 28, 321-325.
  4. Hayawaka, Y., Miki, H., Takada, K., & Tanaka, K. 2000. Effects of music on mood during bench stepping exercise. Perceptual and Motor Skills 90, 307-314.
ADD COMMENT