if ( ! function_exists( 'prowess_select_map_sidebar_meta' ) ) { function prowess_select_map_sidebar_meta() { $qodef_sidebar_meta_box = prowess_select_create_meta_box( array( 'scope' => apply_filters( 'prowess_select_set_scope_for_meta_boxes', array( 'page' ), 'sidebar_meta' ), 'title' => esc_html__( 'Sidebar', 'prowess' ), 'name' => 'sidebar_meta' ) ); prowess_select_create_meta_box_field( array( 'name' => 'qodef_sidebar_layout_meta', 'type' => 'select', 'label' => esc_html__( 'Sidebar Layout', 'prowess' ), 'description' => esc_html__( 'Choose the sidebar layout', 'prowess' ), 'parent' => $qodef_sidebar_meta_box, 'options' => prowess_select_get_custom_sidebars_options( true ) ) ); $qodef_custom_sidebars = prowess_select_get_custom_sidebars(); if ( count( $qodef_custom_sidebars ) > 0 ) { prowess_select_create_meta_box_field( array( 'name' => 'qodef_custom_sidebar_area_meta', 'type' => 'selectblank', 'label' => esc_html__( 'Choose Widget Area in Sidebar', 'prowess' ), 'description' => esc_html__( 'Choose Custom Widget area to display in Sidebar"', 'prowess' ), 'parent' => $qodef_sidebar_meta_box, 'options' => $qodef_custom_sidebars, 'args' => array( 'select2' => true ) ) ); } } add_action( 'prowess_select_meta_boxes_map', 'prowess_select_map_sidebar_meta', 31 ); } KAS KAZANMA ORANLARI AĞIRLIK KALDIRMA – Personal Training, Fitness, Kickbox aletli Plates

Personal Training, Fitness, Kickbox aletli Plates

KAS KAZANMA ORANLARI AĞIRLIK KALDIRMA

Bir çok  erkek, ilk kez ağırlık kaldırma antremanlarına başladığında haftada haftada ortalama 0.25kg yağsız kas kütlesi artısı sağladığını gösterir araştırmalar. Bu, ayda yaklaşık 1 kg  kas veya yılda 12 kg ’ ya denk gelebilir . Burada, StrongLifts 5 × 5 gibi etkili bir eğitim programı uyguladığınızı, iyi beslendiğinizi yemek yediğinizi ve tutarlı bir şekilde egzersizlere devam ettiğinizi varsayıyoruz. Kas kazanımları ilk yıldan sonra yavaşlar. Bir çok  erkek, ilk kez ağırlık kaldırma antremanlarına başladığında haftada haftada ortalama 0.25kg yağsız kas kütlesi artısı sağladığını gösterir araştırmalar. Bu, ayda yaklaşık 1 kg  kas veya yılda 12 kg ’ ya denk gelebilir . Burada, StrongLifts 5 × 5 gibi etkili bir eğitim programı uyguladığınızı, iyi beslendiğinizi yemek yediğinizi ve tutarlı bir şekilde egzersizlere devam ettiğinizi varsayıyoruz. Kas kazanımları ilk yıldan sonra yavaşlar.

Kilo artışınız ve güçlenmenizle doğrultusunda kas kazanımlarınızın büyük bir bölümü ilk üç yılda gerçekleşecektir. Ağırlık kaldırmaya başladığınız ilk dönem  vücut ağırlığınız ayda 1 kg’dan fazla artabilir. Kaslarınız antrenmanlarınızı beslemek için glikojen depolar. Glikojen, su tutma özelliğine sahiptir bu da dolgun bir  görünüme neden olur. Bu su ağırlığı, vücut ağırlığını arttırır ancak bu saf kas dokusu değildir.
Ergenlik dönemindeki gençlerde testosteron hormonunun daha fazla salgılanmasından dolayı  daha hızlı kas kazanırlar. Ortalamadan daha zayıf yetişkin erkekler de kilo problemi olmadıgı için kasları daha hızlı kazanırlar. Daha önce ağırlık antremanı yapmış kişilerde kas hafızası sayesinde daha hızlı toparlanıp kas kazanımları diğer bireylere oranlar daha hızlı olabilmektedir.
Öte yandan, yaşlılık dönemindeki bireylerin kas  kazanımı testesteron seviyesinin düşmesi nedeniyle ortalamadan daha yavaş olur. Kadınlarda da testesteron azlığı nedeniyle senelik kas kazanımı  ortalama 6 kg seviyesindedir.

Kas kazanımı veya güçlenmek yağ kaybından daha yavaş gerçekleşir. Örneğin her hafta çalıştığınız kiloya rahatça 2,5 kg ekleyebilirken, o hafta içindeki yağ kaybınız 0,5 kg olurken kas kazanımınız sadece 0,25 kg olacaktır. Bu yüzden sadece 3 ayda body builderlar, fitness modelleri ya da sinema yıldızları gibi görünmeyi aklınızdan bile geçirmeyin, onlar senelerdir daha önce belirttiğimiz maddelere uygun olarak senelerdir antreman yapıyorlar.

Yağ kaybı Kas Kazanımı1 hafta 0,5 kg 0,25 kg1 ay 2 kg 1 kg3 ay 6 kg 3 kg
Özet olarak eğer yetişkin bir erkekseniz bir ayda 1 kg ‘dan fazla kas kazanmayı hedeflenmeyin, çünkü bu insanın genetik üst  limiti.Daha hızlı kas kazanmanın tek yolu pes etmeden yavaşlamamaktır. 12 kg kas kazanmak  bir yıl alır. Lütfen tutarlı olun ve odaklanın aksi taktirde hedefe ulaşmanız  3 ay değil iki yıl bile sürebilir.

Çeviri Uğur Özgür

ADD COMMENT